Тюлените са станали опасни за морските свине и за хората


Неотдавна, печатите започна да покаже необичайни агресивност към други бозайници-случаите на убийството пломби в Балтийско море. Не е имунизиран срещу атаки сега и хора, Изследователите вярват.
Учени от Холандия обяви резултатите от разследването на масова смъртност делфини (Phocoena Phocoena), което в голям брой трупове в югоизточното крайбрежие на Северно море. В периода от 2003 г. до 2013 г. период са открити и разглежда тялото на 1081 делфини, много от които са силно повредени от неизвестен хищници. Учените взеха ДНК от Рас 721 на засегнатите животни и е установено, че една четвърт от тях са pokusany и rascarapany сив тюлени, също наречен dlinnomordymi или Halichoerus grypus.

Проверка показа, че преди атаките на делфини са здрави и е починал от раните си след нападение от хищници. "Ние дойдохме до заключението, че, в повечето случаи, ние говорим за убийство. Хищническо поведение на сив тюлени е една от основните причини за смъртта на делфини в Холандия, "учените, се казва в проучване Публикувано в дневника на царски общество публикуване. Учените смятат, че действителният брой на жертвите е много по-висока: пломби ранените животни може да не винаги се върна към брега, много от тях се удави и да умре от раните, издържана в открития океан.

"Това е нова форма на поведение, каза ръководителят на изследвания Mardisk f. Леополд, вестник The Guardian. -Уплътнители са склонни да ядат риба, понякога повече, около половин метър. Но сега те преминали към бозайници. Аз не мисля, че това показва намаляване на рибните запаси, те просто научих нов трик. " Според експерти печатите първо хранени с трупове на морските свинчета, popadavšimi в рибарски мрежи, но с течение на времето, са се променили техните вкусове и те отидоха на лов за живи китообразни.

Дебнене на сив тюлени е сериозно притеснен от холандски учени. Те твърдят, че животните могат да преподават приятелите си като "трик" в други части на Северна Европа и унищожаването на делфини ще стане масово явление. Авторите на изследването отбелязват, че ние не може да изключи възможността за атакува пломбите на хората. Обезобразени трупове на китоподобните са открити край бреговете на Холандия, където обикновено много сърфисти и плувци. Според Леополд, вече случаи са отбележи къде печатите ухапване хората по време на къпане.