Генералният секретар на Климатичния парламент посети българския павилион на СОР28

07 декември 2023 | 10:21

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов посрещна в българския павилион в Дубай Ник Дънлоп, генерален секретар на Климатичния парламент – организация, която събира народни представители от цял свят, ангажирани с климатичните политики.

По време на срещата министър Попов представи програмата на събитията в първия павилион на България на COP28, която демонстрира силния ангажимент на страната да приложи подходящи мерки срещу изменението на климата и подчертава амбициите за постигане на целите в областта на климата във всички ключови икономически сектори.

Министерството на околната среда и водите е домакин на общо 15 събития от програмата на павилиона, на които се презентират зелени иновации, постижения в декарбонизацията и добри примери от български компании от няколко сектора, както и финансови институции, общини, неправителствени организации и научни инициативи.

Климатичният парламент е международна многопартийна мрежа от законодатели с над 2000 участници от 120 страни, които разработват политики срещу изменението на климата по целия свят.

Министър Попов изрази надежда някое от техните събития следващата година да се организира в България.