Интервю с министър Емил Димитров по БНР

26 март 2021 | 20:52

 

В края на един доста труден мандат, министърът на околната среда и водите Емил Димитров направи равносметка на изтичащия мандат пред слушателите на Радио Благоевград.

Понятието „синя каска“ е подходящо и за депутатското място, и за министерското, защото непрекъснато трябва да се правят компромиси и да се лавира между интересите на различни групи. Като министър трябва през едната половина на деня да е виновен според бизнесмените, защото трябва да защити интересите на обикновените жители на отделните градове и села, а ако вземе страната на бизнеса пък е виновен през обикновените хора. Иначе - един доста бурен и труден мандат. Още в първите дни от заемането на министерския пост трябваше да решава проблемите с недостига на вода и празните язовири „Студена“ и „Дяково“. Да търси решение след пожарите в района на автомагистрала „Струма“ край Дупница.

Сега, след изграждането на логистичния център на министерството, може да се следи нивото на водата в немалко язовири в страната. Благодарение на правилната политика по отношение на водите има вода поне за година и половина в немалко язовири в страната. В други язовири има вода дори за три години напред.

Трудно се съчетават интересите на бизнеса и на жителите на отделните селища по отношение на чистотата на околната среда.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров не се кандидатира за нов депутатски мандат. Ако пак не заеме министерски пост ще отдели повече време за семейството си и на майка си. Ще отдели повече време и за себе си и за работата си като икономист или юрист- професии, които е упражнявал и преди да влезе в политиката.

 

Цялото интервю с министъра на околната среда и водите Емил Димитров ще намерите на https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101443386/ministar-emil-dimitrov-se-chuvstvashe-kato-sina-kaska-i-kato-ministar-i-kato-deputat