Министър Нено Димов се срещна с посланика на Аржентина

12 март 2018 | 17:51

Министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна с посланика на Република Аржентина в България Алберто Алфредо Мануел Труеба.

Министър Димов представи основните теми в политиката на МОСВ, както и приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС в областта на околната среда. Той открои като водещи теми качеството на атмосферния въздух и кръговата икономика.

Обсъдена беше възможността за задълбочаване на сътрудничеството между екологичните министерства на двете страни и обмяната на опит и добри практики в областта на  опазване на природата и биоразнообразието, управление на отпадъците, кръговата икономика и други сфери от взаимен интерес. Министър Димов и посланикът на Аржентина разговаряха и за международните инициативи за преодоляване на климатичните промени. Двете страни подчертаха необходимостта от намиране на баланс между опазването на околната среда и социалните и икономическите аспекти на държавната политика.

Отчетено беше отличното двустранно сътрудничество и съдействието на Аржентина за провеждане на ежегодните български антарктически експедиции.