РИОСВ – Хасково отличи тазгодишните „Приятели на природата“ в навечерието на Коледа

21 декември 2017 | 16:50

За седма поредна година РИОСВ – Хасково отличи с грамоти и награди „Приятел на природата“10 училища, детски градини, институции и доброволци за принос в опазването на околната среда и екологичното възпитание на подрастващите. Наградите са още за активно участие в организираните от МОСВ и РИОСВ –  Хасково кампании, екоинициативи и конкурси, както и успешно реализирани през годината дейности, целящи повишаване на екологичната култура на децата в региона. Церемонията по официалното връчване на грамотите и наградите се състоя днес в залата на Регионалната екоинспекция.

Тазгодишните носители на приза са детските градини „Звънче“ и „Слънце“ от Хасково, „Звездица“ – Димитровград и „Вихрогонче“, с. Конуш, община Хасково, училищата „Свети Кирил и Методий“ в Димитровград и Първо основно училище „Иван Вазов“ в Свиленград, Екоклуб „Зелени хоризонти“ към Обединени ученически общежития в Хасково, Туристическият информационен център в Хасково, Регионална библиотека „Хр. Смирненски“, Хасково и ученичката Марина Господинова от ПМГ „Акад. Б. Петканчин“, Хасково.

По време на събитието бе показана презентация за проведените през годината информационно-образователни дейности на РИОСВ – Хасково, а участниците в срещата имаха възможност да споделят своя опит в работата им с деца в посока екологично образование. След официалното връчване на грамотите и наградите, деца от ДГ „Звънче“, Хасково с ръководител Добринка Мирчева поздравиха гостите с букет от коледни песни. Залата бе украсена с коледни рисунки на тема „Зелена Коледа“, специално изработени  от децата на служителите на екоинспекцията.