Заместник–министър Ивелина Василева ще открие Международна конференция, посветена на климатичните промени и биологичното разнообразие

26 септември 2009 | 10:47

Заместник–министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие Международна конференция, посветена на климатичните промени в околната среда, биологичното разнообразие и биологичното земеделие, на 28 септември 2009 г., понеделник, в 9. 30 ч. в комплекс „Царско село” в София. Форумът ще продължи до 1 октомври 2009 г.
Конференцията се организира от международната неправителствена организация Фондация Авалон – Нидерландия, и се финансира от Главна дирекция „Околна среда” на Европейския съюз, Министерството на строителството, планирането и околната среда на Кралство Нидерландия (Програма SMOM), Министерството на външните работи на Кралство Нидерландия (TMF Programme) и Холандската национална пощенска лотария.
В работата на конференцията ще вземат участие представители на повече от 30 страни, както и министри и зам.-министри на страните от Централна и Източна Европа.
През първите два дни на конференцията ще бъдат обсъдени въпроси, които се отнасят до глобалните промени в климата, въздействието върху околната среда и връзката с биологичното земеделие. В програмата на работната среща са включени и дискусии за биологичното разнообразие, бизнеса и биологичното земеделие.
България е избарана за домакин на събитието тази година в признание за приноса й за опазването на европейския ландшафт и биоразнообразие.

--------------------
Фондация Авалон е междунардона неправителствена организация, която работи от 18 години в областта на опазването на околната среда и устойчивото развитие на селските райони. Тя работи с български неправителствени организации и държавни институции и реализира успешно редица съвместни проекти.