Министър Борислав Сандов се включи в кампания за почистване на Благоевград

14 май 2022 | 16:46

„Благоевград е един от най-красивите и чисти градове в България, но, както навсякъде, има и хора, които замърсяват. От всички нас зависи да ограничим неконтролираното изхвърляне на отпадъци. Доказано е, че колкото по-чисто е около нас, толкова по-малко се замърсява. А по-чисто означава по-здравословно“. Това заяви министърът на околната среда и водите Борислав Сандов, който днес даде начало на кампания за почистване на Благоевград заедно с кмета на града Илко Стоянов.

Хиляди жители и гости на града се включиха в първия ден на мащабната инициатива „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“, която се провежда под патронажа на министър Борислав Сандов. „Благодаря на всички, които се включват в кампанията. За нас тази активност е изключително важна, защото може да има много прекрасни идеи, но без участието на хората те няма как да се реализират. Заедно имаме възможността да направим общия ни дом по-чист и красив“, каза кметът Илко Стоянов. Двамата почистиха района около парк „Ловен дом“ и Розариума. В общите усилия се включиха  служители от общинската администрация и РИОСВ – Благоевград.

Сериозна активност показаха и хората от ромската общност в града, които почистиха около домовете си. Десетки зелени площи, нерегламентирани сметища, междублокови пространства и терени около спортни съоръжения, детски градини, учебни заведения бяха почистени благодарение на общите усилия на всички участници.